top of page
Zoeken
  • Mobile Networks

Wi-Fi versterkers, werken ze?

Wanneer je je Wi-Fi verbinding wilt verbeteren of uitbreiden, wordt je vaak aangeraden om met WiFi versterkers, ook gekend als Wi-Fi repeaters, te werken. Deze kleine apparaten zijn een elegante en goedkoop optie, maar geen oplossing voor mensen die veel Wi-Fi gebruiken.
Hoe werkt een Wi-Fi versterker?

En Wi-Fi repeater is een apparaatje dat draadloos verbindt met je router en dit signaal opvangt en vervolgens weer doorzendt. Dit zorgt ervoor dat je bedekking (afstand) groter wordt. Helaas geldt dit niet voor de kwaliteit en snelheid van je netwerk. De radio in een versterker kan maar één ding tegelijk. Of het vangt je signaal op, of het stuurt het door, deze apparaatjes wisselen constant af wat voor vertraging in je netwerk zorgt en een onstabiele verbinding creëert.


Er zijn goede Wi-Fi versterkers op de markt die signalen tegelijkertijd kunnen ontvangen een doorsturen, maar jammergenoeg verliezen die dan weer het voordeel van het goedkope kostenplaatje.Wat zijn de alternatieven?

Wi-Fi start altijd met een kabel, meebepaald een UTP kabel. Idealiter zijn deze kabels in het huis aangelegd en is een correcte installatie van je Wi-Fi network heel makkelijk mogelijk. Je verbindt een router, ook access point, met deze kabels en zet zo heel snel je Wi-Fi communicatie op.


Heb je geen aangelegde UTP kabels thuis? Kijk dan eens naar powerline homeplug adapters of verander je access point voor een sterkere versie.

Mobile Networks komt graag bij jullie langs om een gepersonaliseerde oplossing te bieden en correcte en kwaliteitsvolle WiFi op te zetten van de kelder tot de zolder.


U kan ons bereiken op 0473 708 702 of sales@mobile-networks.com voor een afspraak.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page